fbpx

Avfuktning och skadesanering

Avfuktning och skadesanering

Vi utför samtliga uppdrag inom fuktsanering, luktsanering, asbestsanering samt avfuktning. I majoriteten av uppdragen kommer vi ut redan samma dag för att bilda oss en uppfattning gällande skadans karaktär. Vi förse er även då med ett åtgärdsförslag. Åtgärderna kan därmed påbörjas redan dagen efter vi besiktigat skadan. Om situationen är akut kan vi bistå med jour varpå vi då utför uppdraget med oerhört kort varsel. Det kan även vara värt att nämna att till skillnad från många andra tar vi oss an uppdrag med totalentreprenad.

De vanligaste områdena som kräver special kompetens är Asbest, Vattenskador, Luktproblem, Klotter, Mögel, Fukt och PCB.

Asbestsanering

Asbest användes tidigare flitigt i en mängd byggmaterial för dess goda egenskaper. Vi ser ofta asbest i gamla brandskydd, isolering, fix och fog, bullerdämpning, armering i skivmaterial, samt i lim och färg. Vi rekommenderar alltid att man först tar reda på om det föreligger en risk för att materialet innehåller asbest innan rivning påbörjas. En sanering av asbest måste alltid saneras av en auktoriserad firma, annars riskerar man dryga böter.

Vattenskador

Vattenskador är ett oerhört vanligt problem där det anmäls ca 60.000 vattenskador per år till försäkringsbolagen. Vid en vattenskada måste alltid källan till problemet lokaliseras för att sedan åtgärdas på ett korrekt sätt. En vattenskada kan spridas fort. Om man inte åtgärdar problemet omgående kan konsekvenserna och kostnaderna bli enorma.
Med hög kompetens och lång erfarenhet kan vi med säkerhet säga att vi har sett det mesta. Vi kan även hjälpa er att förebygga fuktskador om ni anlitar oss för en besiktning, då går vi igenom kritiska punkter som ni sedan själva håller koll på.

Luktsanering

Oönskade lukter upplevs alltid som väldigt störande, och måste därför saneras med finess. Som all annan sanering tar vi tag i källan till problemet. Dålig lukt kan bero på cigarettrök, brandskada eller mögel, med det finns många andra källor där dålig lukt bildas. Eftersom dålig lukt kan återkomma fort om åtgärden inte utförs på rätt sätt arbetar vi alltid med högkompetent personal samt skräddarsydd utrustning.

Klottersanering

Klotter kostar tyvärr fastighetsägare flera miljoner varje år. Klotter ska tas bort snarast möjligt för att minimera skador på fastigheten, helst inom 24 timmar. Det har gjorts studier som visar att om klotter får stå kvar lockar det till sig flera klottrare. Eftersom det inte är lätt att sanera klotter på en porös, putsad fasad rekommenderar vi fastighetsägare att skaffa klotterskydd vid utsatta ställen. Detta gör att vi lättare kan sanera skadegörelsen.

Mögel

Mögel är inte bara ett estetiskt problem utan ett hälsovådligt sådant. Tyvärr ser vi mögel relativt ofta, men det är som tur enkelt att sanera. Mögel kan uppstå snabbt som en följd av fel i byggnadskonstruktioner eller ventilationen. Vid mögelproblem åtgärdar man problemet vid källan samtidigt som man förebygger nya angrepp. I Stockholm är mögelsvamp, rötsvamp och blånadsvamp vanligast.

Fuktsanering

Fukt kan etablera sig relativt snabbt i en fastighet om man inte sätter stopp för det. Ett droppande element bakom ett skrivbord kan gå så långt att det är först grannen under som märker spår i taket. Det finns många knep till att förebygga fukt, t.ex. försäkra sig om att läckageskyddet räcker hela vägen under kyl, frys och diskmaskin. Diskbänkar och trinettkök är oftast svaga länkar i kedjan. En inventering på dessa ställen är en billig försäkring för fuktproblem.

PCB

PCB är ett samlingsnamn för drygt 200 olika giftiga och svårnedbrytbara ämnen. PCB finns i fogmassor i byggnader som har uppförts, eller fogats, under perioden 1956–1973. PCB-haltiga fogmassor kan finnas mellan bygg- och prydnadselement, mellan material som tegel och trä, i rörelsefogar runt dörrar och fönster, runt balkonger vid anslutning till fasad, mellan balkonggolv och sidor, samt i naturstensfasader. Misstänker ni att er fastighet har PCB ska detta kontrolleras omgående för att skydda personer i omgivningen.

Skräddarsydd service

Vi på DS Facility Management har en utmärkande egenskap som gör oss unika – att alltid fokusera på det som är bäst för er som kund. Vi ge alltid det lilla extra i engagemang och omtanke. Vår ambition är att vara proffs på service och skräddarsydda lösningar.

Förmånlig helhetsleverantör

Vi på DSFM är en helhetsleverantör för lokalvård, kontorsservice och fastighetsservice som erbjuder våra kunder en enklare och smidigare vardag. Att bli kund hos oss på DSFM ska inte bara vara enkelt, utan även förmånligt. Därför erbjuder vi möjligheten att anlita oss för avfuktning eller skadesanering och ytterligare en tjänst för att få en tredje tjänst, såsom en fruktkorg, på köpet.

Få sanering ni kan lita på – fyll i intresseanmälan.

 

sanering

vattenskada

asbest

fukt


Kontakta oss gärna, ni kan också läsa mer på länkarna om de olika sorters fastighetsservice vi utför.

  Intresseanmälan

  Namn: *

  Telefon: *

  E-post: *

  Nyheter

  Ta del av vad som händer och de senaste nyheterna hos oss på DS Facility Management.

  Läs mer

  Kontakta oss idag

  Har du ytterligare frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

  Kontakta oss

  DSFM sign up form


  Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

  DSFMlogin form